Šport > Kolesarstvo
6838 ogledov

Prvi mož Visme: Jonas bo na Touru nastopil le, če bo ...

Richard Plugge Profimedia
O nastopu svojega največjega aduta na Touru je spregovoril tudi prvi mož ekipe Visma - Lease a bike Richard Plugge.

Dvakratni zaporedni zmagovalec dirke po Franciji Jonas Vingegaard se je po nesrečnem padcu v Baskiji, ko je utrpel zlom reber in ključnice ter prebodena pljuča, vrnil na kolo in že trenira. Kljub temu je izpustil skupinski ogled trase v okolici Troyesa, kjer se bodo kolesarji na letošnjem Touru pomerili na makadamskih cestah.

Njegov nastop na francoski pentlji ostaja vprašljiv, to je potrdil tudi prvi operativec ekipe Visma - Lease a bike Richard Plugge.

"Trenutno razmišljamo o dveh scenarijih. Prvi je ta, da se bo Jonas udeležil dirke, drugi pa, da se je ne bo. Na koncu na Tour ne moremo iti braniti lovoriko,če ne bo stoodstoten. Tega preprosto ne bomo nardeili," je za Relevo izjavil Plugge.

Če Vingegaard ne bo prisoten, bo vlogo kapetana prevzel Wout van Aert, ki bi sicer moral nastopiti na Giru, vendar se je na dirki skozi Frandrijo poškodoval osem dni pred padcem Danca v Baskiji.

Wout van Aert padec | Avtor: PrtSc Wout van Aert po padcu. PrtSc

"Wout ima manjšo prednost, saj je doslej naredil korak dlje pri okrevanju. A tudi pri njem je potrebno še nekoliko počakati. Po njegovem padcu niti še nismo sedli za isto mizo in se pogovorili o urniku nastopov. Prvo moramo sploh ugotoviti, če se sam vidi na Touru. Vse skupaj jepotrebno še dobroanalizirati," je še dejal Plugge.

Dirka v Franciji se bo začela 29. junija.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice